JoomlaTemplates.me by Cheap Hosting
  • Csapatunk letűnt időszakai...
    Látogass el galériánkba, hogy te is részese lehess egy letűnt időszak képi emlékeinek!
  • Csapatunk letűnt időszakai...
    Látogass el galériánkba, hogy te is részese lehess egy letűnt időszak képi emlékeinek!

3,60-as odds, miközben a 1/2ségek zsírt égetnek

Kategória: RSE Megjelent: 2018. március 05. hétfő Írta: Horváth R. László

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit tehet az ember, ha a mennyei megyeiben csak kikandikálásra van lehetősége (akárcsak az embékettőben). Vagy vonatra ül és elmegy (diós)győri kekszért, vagy zsírt égettet az asszonnyal. 

Vagy csak mamlán ül a fotelben, és sört követel - de mindhiába, az asszony már a nyolcadikban hordott tornadresszt és cicanadrágot erölteti magára, aztán a szekrény tetején kutatja-keresi JaneFonda-aerobiczokniját.

 

 

Kulacsban már ott a bubimentes H2O. Pár hajcsat (a gumik elhasználódtak) még a redikülbe (hajcsatok csajok, mer én úgy izgulok!) - a szomszéd asszonya csikorogva állítja négykerekű benzinmotorral hajtott járgányát. 

- Szióka! Puszika! Müzlit hozol?

- Jujjj, nem mert az már olyan uncsi! És tudod, abban nincs az a hogyishivják, tudod az updateszalonnazsírmolekulák, amik...

- Jajjj, ne is mond... Tegnap óta úgy fáj a fejem, azt sem tudom mit akarok... Indulhatunk?

Csend van a lakásban, a sör is elfogyott. Se meccs se sincsen (sic!). 

Mit is mondtak? Hol égetnek Gotthárdon? Ugorjunk be, ötven fölött minden perc ajándék. (Aztán ki tudja? Megjön a kedve? Ha vár a keddre?) Mit is a szakácskönyv? A csülökpörit, öntsed fel borral és vízzel, fedd le, aztán szép halkan hagyjad rotyogni három órán keresztül.

No, ennek a fele se tréfa! Több leány, és asszony van egy teremben összezárva, mint amennyit láttam valaha a a Béjvacsban. Nem csoda, hogy a nézéstől megszomjuhozik az emeber gyereke. 

És... olvad a zsír, rotyog a zsír, és újra, és újra, és újra
Lassan bűntudatom van, böjtben is zabÁLLOK. Fogadni kellene: Holnaptól fogyok? De akkor mi lesz a disznósajjtal, a tokaszalonnával, a sódarral?
Ezek a 1/2ségek így negyven körül, izzadtan, csapzottan hú B+, de dögösen jól néznek ki! Jó lenne estefelé huncutkodni...

Vacsorára én terítek. Az asszonynak kicsi aranyszélű tányérra fél kivi négyfelé vágva, két lehelehtvékony banánkarika, egy szelet magvas-piritóskenyér, egy pohár natúr joghurt. Magam elé nem teszek tányért. Én tudom lábosból is enni a csülökpörköltet - kanállal.

Asztalhoz ülünk, jó étvágyat kívánok! - és nem hiszek a szememnek: a 1/2ség eltolja magaelöl az aranyszínű tányérkát, magáhozt öleli a lábost és nagyot merít belőle. Földöntúli gyönyör csillog a szemében,az enyhén csípős szaft homogénné válik szájában a serclivel.

Lassan teljesen sötét lesz odakint. A focipálya is mély álomban fekszik a pihe-puha hótakaró alatt. Álmomban - pár szelet kivivel a gyomromban - maratont futok, s egy zacskó töpörtyűért fohászkodom...

Javasolt cikk: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rubint-reka-fitt-gotthard-torna-2262645/

 

Találatok: 28423