A rábatótfalui sportegyesület

Kategória: RSE
Megjelent: 2017. január 17. kedd
Írta: Super User

csapatA rábatótfalui sportegyesületet 1935-ben alapították Rábatótfalui KSK néven ami az egyesületi törvények hatására 1989-ben változott Rábatótfalui SE -re.
A falu sportszerető fiataljai az akkori járási I.- és II. osztályban szerepeltek. Az egyesület történetében jelentős változás történt amikor is az 1978-79-es bajnokság alatt a Magyar Népköztársasági Kupa legjobb 64 csapata közé került a gárda, végül is az akkori NB I.-es Haladás VSE búcsúztatta a csapatot a kupából . A szezon végén a megyei II.o. bajnokságot magabiztosan megnyerve a csapat feljutott a megyei I. osztályba, ahonnan 33 év sikerekben gazdag szereplése után 2011-12- es bajnokságban elért 14. helyezéssel esett ki. A csapat sok sikeres szezonnal a háta mögött a megyei labdarúgás meghatározó csapatává vált.

A csapat jó szereplését nagyban köszönhette a falu szülöttének Gáspár István ( Dollár papa ) Grazi üzletembernek, akinek odaadása, segítő készsége példa értékű volt a falu lakossága és a játékosok szemében. Neki köszönhetjük továbbá hogy olyan patinás csapatokkal játszhattunk mint a Haladás VSE, Győri ETO és a Ferencváros ellen kétszer is.

Az egyesületnél mindig is kiemelt szerepet kapott az utánpótlás nevelés, akik nagyon sok jó helyezéssel hálálták meg a gondoskodást.
A nemzetiségi mivoltunkból fakadóan fiataljaink immár 16 éve szerepelnek Szlovéniában a négy környező ország szlovén nemzetiségi sporttalálkozóján.
A csapat sikereihez a teljesség igénye nélkül nagyban hozzájárultak a falu lakossága a falu vállalkozói, Szentgotthárd város Önkormányzata, Magyarországi Szlovének Szövetsége, Szlovén Kisebbségi Önkormányzat, a szlovéniai URAD, és áldozatos munkájukkal a mindenkori csapatvezetők.

Üres dokumentum

Kategória: RSE
Megjelent: 2016. december 01. csütörtök
Írta: Super User

Ez egy üres, ideiglenes dokumentum a menük beállítására...