A csikók elszántsága eredményre vezetett

Kategória: Helyi hírek Megjelent: 2019. november 13. szerda Írta: Horváth R. László

Együttesünk az elmúlt fordulóban a Tápláni KSK-t fogadta. Mindkét csapatunk nyert.

 

U19-es együttesünk felemás arcát mutatta az elmúlt 12 fordulóban (3 győzelem 4 döntetlen 5 vereség), melyek közt voltak „nyerhető” meccsek és nagy pofonok is. A rutintalanság miatt volt néhány sikerélmény-nélküli pillanat, azonban a vasárnapi meccs bizonyította: a játékosok küzdenek (egymásért is), és az elszántság, a győzni akarás előbb-utóbb eredményre vezet.
Jó iramú mérkőzésen már-már úgy látszott a 75. perc tájékán, hogy az egy pont is nehezen lesz (pedig két alakalommal is vezetett a csapat) meg, mivel a tpálániak igencsak veszélyesen támadtak. Persze az is igaz, hogy láttunk néhány szemetgyönyörködtető megoldást: Tóth spárgája a műkorcsolya világbajnokságon minimum 9,8 pontot ért volna :) . Pintér jobb bekkben való elhelyezése jó húzásnak bizonyult. Lovenyák „végre” azt játszotta amit tud, sőt annál egy kicsit jóval többet mutatott. Sokat mozgott hátra a labdákért, jól osztogatotts bizonyította hogy remek rúgótechnikával rendelkezik (Kovács kapus élete legnagyobb védését mutatta be). Domján Benjamin ha nem a labdát nézné leszegett fejjel, akkor tudná hogy már a 16-oson belül jár, és illik kapura lőni a játékszert. Kovács pedig szerzett két gólt.

A legnagyobb erénye a társaságnak, hogy egy emberként küzdenek és kiváló csapatot alkotnak!

Ifi csapatunk az alábbi összeállításban lépett pályára, s nyert 3-2 arányban:
Krajczár – Németh I. (Kardos), Klujbert, Pintér, Tóth, Kóczán, Lovenyák, Németh Z., Batha (Cser), Domján, Kovács

A felnőtt csapatok mérkőzésén viszonylag korán emberelőnybe kerültünk, ami inkább a mieinket zavarta meg, sőt (!) kettős emberelőnyben pedig enyhén szólva sem tudtuk, hogy miért és hol vagyunk… Két mondat a meccsről: Kiváló kapusteljesítményeket, mezőnyfölényben játszó vendégeket és okos gólokat látott a publikum. A hazaiak szürke eminenciása, Sütő István elegánsan futballozva vezette győzelemre a hazai alakulatot. (A szürke eminenciás szó jelentése nagy hatalmú ember, aki nincs az előtérben, de a háttérből irányítja a dolgokat. Létezik egy olyan elképzelés, hogy a világot szürke eminenciások irányítják. A szürke eminenciás kifejezésben a szürke arra utal, hogy a nyilvánosság számára nem nyilvánvaló, hogy a személy hatalommal bír. Jelen esetben nem a hatalomról, hanem a TUDÁSRÓL VAN SZÓ!)

Csapatuk egyébként nyert 2-1 arányban, és az alábbi összeállításban lépett pályára:
Tóth (Gongola) – Keresztúri, Szakács, Balázs A., Balázs L. (Németh), Domján Dominik, Domján Dávid, Kóczán (Farkas), Sütő, Bouti (Jéger), Kovács B.

 

Találatok: 4353